Festival počinje za:

Nauka i tehnologija
pod svetlima reflektora

35+ zemalja
sveta

100.000+ učesnika
i STEAM inovacija

90% nastavnika koji su učestvovali je inkorporiralo ideje i rešenja sa festivala u predavanja

98% nastavnika koji su učestvovali je ostvarilo međunarodne kontakte

vredne nagrade za takmičare-nastavnike, nezaboravno iskustvo za posetioce

Prvi festival „Science on Stage” u Srbiji donosi vam najmoderniju, najsavremeniju i najzabavniju stranu obrazovanja.
Da li ste spremni da je iskusite 18. septembra u Savremenoj osnovnoj školi?

Da

STEAM – obrazovanje
za (n)ovo doba

STEAM poziva na iskorak od tradicionalnog obrazovanja, utemeljenog na kvantitativnim ocenama testova, ka savremenom idealu, osmišljenom s ciljem da đaci usvoje kompetencije upotrebljive u svakodnevici, a ne isključivo na ispitima. Zahvaljujući integraciji znanja iz STEAM oblasti, nastaju istrajni i kreativni pojedinci spremni na rizike, ali promišljene, koji uče na osnovu svog iskustva, ali su otvoreni za saradnju sa drugima.

Srbija se najzad priključuje trendu! Ovaj izuzetno važan obrazovni model naći će se u centru pažnje na prvom festivalu „Science on Stage” kod nas, koji 18. septembra u Savremenoj osnovnoj školi organizuju Institut za moderno obrazovanje i Savremena osnovna škola i gimnazija.

Saznajte više >>
Science
Science
Technology
Technology
Engineering
Engineering
Art
Art
Math
Math

Neprocenjivo vredno učešće – besplatno za sve učesnike

Festival „Science on Stage” je nastao kao platforma za kolaboraciju STEAM nastavnika kako bi obogatili lekcije novim idejama i istakli značaj nauke i tehnologije u javnosti. Po povratku s pozornice u učionice, inspirisani predavači će uspešnije promovisati ove oblasti među mladim generacijama i nadahnuće ih da se profesionalno usavršavaju u tom smeru. Registrujte projekat koji će vas potencijalno odvesti u Češku na dvanaesto internacionalno finale festivala ovde.

Jednako bitan učesnik festivala je i publika. Institut za moderno obrazovanje i Savremena osnovna škola i gimnazija su svim posetiocima obezbedili besplatnu ulaznicu za nacionalni festival „Science on Stage” verujući da u znatiželji i razigranosti, koje bi trebalo da negujemo čitavog života, čuči ozbiljan naučni potencijal.

Ne želimo da lišimo svet revolucionarnih izuma i neverovatnih izumitelja među nama. Iako je učešće potpuno besplatno za sve, njegova vrednost je zapravo neprocenljiva.

Prijavite se
Šta dobijate?
Placeholder
Izađite iz okvira tradicionalnog obrazovanja
Placeholder
Bubanje gradiva zamenite praksom
Placeholder
Upoznajte ljude sličnih interesovanja

Interaktivne i zanimljive radionice koje će vas podstaći na mozganje

Performansi na sceni koji će vam razotkriti šta pokreće „eureka” momenat u savremenim inovatorima i koji su rezultati tog procesa

Sajam koji će vas upoznati sa otkačenom stranom nauke i tehnologije

Šta vas očekuje?

Otkrijte drugačiju stranu obrazovanja na prvom festivalu „Science on Stage” u Srbiji i prigrlite STEAM kroz bogat program i mnoštvo interesantnih aktivnosti! Inoviranje, edukacija ili liderstvo? Vi birate gde ćete investirati praktično primenjiva znanja i veštine koje steknete na festivalu 18. septembra u Savremenoj osnovnoj školi.

Zašto ne smete da propustite festival „Science on Stage”?

Draga deco,

Da li ste znali da je kašičica neutronske zvezde teška gotovo milijardu tona? Njenim direktnim merenjem na vagi bismo rizikovali da promenimo orbitu Zemlje, ali vam garantujemo da smo za festival „Science on Stage” osmislili jednako fascinantne aktivnosti.

Na osnovu rezultata nezavisnog istraživanja, predviđamo da će u ponedeljak, 1. marta 2021. godine, „Science on Stage” biti glavna tema u školama. Prisustvo je najavilo čak i nekoliko robota.

Pomoću VR uređaja, zajednički ćemo putovati kroz vreme i prostor i zaviriti u praistoriju ili veličanstveni svet sutrašnjice, pod vodu ili u svemir, u London ili Dubai.

Ukoliko imate simpatiju, impresioniraćete je time što ste posmatrali hemijske reakcije uživo. Znate šta bi bilo još više kul? Da je 18. septembra povedete sa sobom. Najavite dolazak ovde – sa njom ili samostalno, sa roditeljima, bratom i sestrom…

Na igralište možete i dan posle, a festival „Science on Stage” se održava samo jednom godišnje 😉

Dragi 18+ STEAM ljubitelji,

Godine su naravno samo broj, a ima svojih čari i to što ste (da ne kažemo „smo”) prevalili osamnaest. Iskusno tvrdimo da jedna od njih nisu gotovo duplo skuplje bioskopske karte (čarobno je da se još nismo pobunili oko toga).

Nije trenutak da mračimo kako je teško biti odrastao čovek, već da se radujemo šansi da probudimo detinju zaigranost i maštu u svima nama na festivalu „Science on Stage”.

STEAM je namenjen svim starosnim grupama.

Uzdamo se i u vaše kapacitete za unapređenje društva kroz nauku i tehnologiju, kao i u naše kapacitete da na pronalazaštvo motivišemo i vas. Potpuno besplatno!

Mi smo već uposlili vijuge i osmislili strategiju kako da vas regrutujemo u „STEAM dream team” sačinjen od ljudi svih uzrasta i ponekog robota. Na vama je da se 18. septembra odazovete pozivu za druženje u Savremenoj osnovnoj školi i ocenite koliko smo uspešno sproveli reči u dela.

Pridružite nam se.

Dragi nastavnici,

  • Predajete biologiju, hemiju, fiziku, matematiku ili informatiku u osnovnoj ili srednjoj školi?
  • Miljenik ste đaka i kolega?
  • U nastavi zagovarate istraživački pristup?
  • Ne zanemarujete umetnost kao važan činilac razvoja ličnosti učenika?

Odgovori na sva prethodna pitanja su vam potvrdni, a niste se prijavili za učešće na festivalu? Promenite to odmah! Predložite svoj projekat za neku od ovogodišnjih kategorija do 15. avgusta u 23:59, predstavite ga na nacionalnom selekcionom događaju i budite nastavnik-za-primer i deci i kolegama, i to bez ikakve kotizacije.

Ako vas žiri odabere među četiri najboljih i najuspešnijih u tom poduhvatu, u martu 2022. otići ćete na finale festivala u Pragu. Troškovi puta i učešća su pokriveni. Za više informacija obratite nam se putem imejl-adrese sonsserbia@institut.edu.rs ili pozivom na broj 011/40-11-260.

Ne čekajte da čuveni praški Astronomski sat otkuca kraj nadmetanja. Popunite formular za prijavu već sada!

Prijavite se

Nastavnici, vi ste oni koji nauci daju ljudski lik u očima svojih učenika 🔬

Pustite mašti na volju i predložite projekat za neku od ovogodišnjih kategorija na festivalu „Science on Stage”. Očekujemo vaše inovativne ideje do 15. AVGUSTA.

Ljubitelji nauke, od 3 do 103, ovaj događaj je bez vas kao elektrotehnika bez Nikole Tesle, nezamisliv ⚡

Pridružite nam se na prvom festivalu „Science on Stage” u Srbiji 18. septembra u Savremenoj osnovnoj školi!

Odaberite jednu od ponuđenih opcija.
Polje je obavezno.
Polje je obavezno.
Polje je obavezno.
Odaberite jednu od ponuđenih opcija.
Polje je obavezno.
Polje je obavezno.