Festival počinje za:

Nauka i tehnologija
pod svetlima reflektora

35+ zemalja
sveta

100.000+ učesnika
i STEAM inovacija

90% nastavnika koji su učestvovali je inkorporiralo ideje i rešenja sa festivala u predavanja

98% nastavnika koji su učestvovali je ostvarilo međunarodne kontakte

nezaboravno iskustvo za nastavnike-takmičare, vredna znanja za posetioce

Prvi festival „Science on Stage” u Srbiji donosi vam najmoderniju, najsavremeniju i najzabavniju stranu obrazovanja.
Da li ste spremni da je iskusite 18. septembra u Savremenoj osnovnoj školi?

Da

STEAM – obrazovanje
za (n)ovo doba

STEAM poziva na iskorak od tradicionalnog obrazovanja, utemeljenog na kvantitativnim ocenama testova, ka savremenom idealu, osmišljenom s ciljem da đaci usvoje kompetencije upotrebljive u svakodnevici, a ne isključivo na ispitima. Zahvaljujući integraciji znanja iz STEAM oblasti, nastaju istrajni i kreativni pojedinci spremni na rizike, ali promišljene, koji uče na osnovu svog iskustva, ali su otvoreni za saradnju sa drugima.

Srbija se najzad priključuje trendu! Ovaj izuzetno važan obrazovni model naći će se u centru pažnje na prvom festivalu „Science on Stage” kod nas, koji 18. septembra u Savremenoj osnovnoj školi organizuju Institut za moderno obrazovanje i Savremena osnovna škola i gimnazija.

Saznajte više >>
Science
Science
Technology
Technology
Engineering
Engineering
Art
Art
Math
Math

Neprocenjivo vredno učešće – besplatno za sve učesnike

Festival „Science on Stage” je nastao kao platforma za kolaboraciju STEAM nastavnika kako bi obogatili lekcije novim idejama i istakli značaj nauke i tehnologije u javnosti. Po povratku s pozornice u učionice, inspirisani predavači će uspešnije promovisati ove oblasti među mladim generacijama i nadahnuće ih da se profesionalno usavršavaju u tom smeru.

Jednako bitan učesnik festivala je i publika. Institut za moderno obrazovanje i Savremena osnovna škola i gimnazija su svim posetiocima obezbedili besplatnu ulaznicu za nacionalni festival „Science on Stage” verujući da u znatiželji i razigranosti, koje bi trebalo da negujemo čitavog života, čuči ozbiljan naučni potencijal.

Ne želimo da lišimo svet revolucionarnih izuma i neverovatnih izumitelja među nama. Iako je učešće potpuno besplatno za sve, njegova vrednost je zapravo neprocenljiva.

Šta dobijate?
Placeholder
Izađite iz okvira tradicionalnog obrazovanja
Placeholder
Bubanje gradiva zamenite praksom
Placeholder
Upoznajte ljude sličnih interesovanja

Interaktivne i zanimljive radionice koje će vas podstaći na mozganje

Performansi na sceni koji će vam razotkriti šta pokreće „eureka” momenat u savremenim inovatorima i koji su rezultati tog procesa

Sajam koji će vas upoznati sa otkačenom stranom nauke i tehnologije

Šta vas očekuje?

Otkrijte stvarno drugačiju stranu obrazovanja na prvom festivalu „Science on Stage” u Srbiji! U Savremenoj osnovnoj školi očekuje vas mnoštvo kreativnih, zabavnih i edukativnih radionica, diskusija i aktivnosti. Program počinje u 13:00, a traje do 16:00. Ulaz je potpuno besplatan uz prethodnu prijavu.

Prijavite se

Zašto ne smete da propustite festival „Science on Stage”?

Draga deco,

Da li ste znali da je kašičica neutronske zvezde teška gotovo milijardu tona? Njenim direktnim merenjem na vagi bismo rizikovali da promenimo orbitu Zemlje, ali vam garantujemo da smo za festival „Science on Stage” osmislili jednako fascinantne aktivnosti.

Na osnovu rezultata nezavisnog istraživanja, predviđamo da će u ponedeljak, 20. septembra 2021. godine, „Science on Stage” biti glavna tema u školama. Prisustvo je najavilo čak i nekoliko robota.

Pomoću VR uređaja, zajednički ćemo putovati kroz vreme i prostor i zaviriti u praistoriju ili veličanstveni svet sutrašnjice, pod vodu ili u svemir, u London ili Dubai.

Ukoliko imate simpatiju, impresioniraćete je time što ste posmatrali hemijske reakcije uživo. Znate šta bi bilo još više kul? Da je 18. septembra povedete sa sobom. Najavite dolazak ovde – sa njom ili samostalno, sa roditeljima, bratom i sestrom…

Na igralište možete i dan posle, a festival „Science on Stage” se održava samo jednom godišnje 😉

Dragi 18+ STEAM ljubitelji,

Godine su naravno samo broj, a ima svojih čari i to što ste (da ne kažemo „smo”) prevalili osamnaest. Iskusno tvrdimo da jedna od njih nisu gotovo duplo skuplje bioskopske karte (čarobno je da se još nismo pobunili oko toga).

Nije trenutak da mračimo kako je teško biti odrastao čovek, već da se radujemo šansi da probudimo detinju zaigranost i maštu u svima nama na festivalu „Science on Stage”.

STEAM je namenjen svim starosnim grupama.

Uzdamo se i u vaše kapacitete za unapređenje društva kroz nauku i tehnologiju, kao i u naše kapacitete da na pronalazaštvo motivišemo i vas. Potpuno besplatno!

Mi smo već uposlili vijuge i osmislili strategiju kako da vas regrutujemo u „STEAM dream team” sačinjen od ljudi svih uzrasta i ponekog robota. Na vama je da se 18. septembra odazovete pozivu za druženje u Savremenoj osnovnoj školi i ocenite koliko smo uspešno sproveli reči u dela.

Pridružite nam se.

Žiri festivala – vodeći eksperti na polju obrazovanja iz regiona

Među članovima stručnog žirija festivala Science on Stage našli su se ugledni pojedinci i obrazovni lideri koji su zaslužni za promociju STEAM oblasti u društvu, kako kroz nastavu tako i kroz mnogobrojne projekte i inovacije koje su razvili.

Predstavnici Centra za promociju nauke i Mense Srbije, nosilac titule najboljeg edukatora Srbije, savetnici resornih ministarstava, autor nesvakidašnjeg Brainfinity takmičenja u problem solvingu, fakultetski profesori… A svi vođeni jednom misijom: da deca, a i odrasli, zavole nauku i barataju najnovijom tehnologijom u skladu sa zahtevima digitalnog doba.

Jelena Batur

Savetnica u Sektoru za srednje obrazovanje, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Sanja Bulat

Savetnik-koordinator za fiziku u Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, nastavnik fizike, potpredsednik podružnice Društva fizičara Srbije

Katarina Aleksić

Rukovodilac Centra za obrazovnu tehnologiju pri Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

Dr Marko Vojinović

Viši naučni savetnik, doktor teorijske fizike, Institut za fiziku Univerziteta u Beogradu – institut od nacionalnog značaja

Dr Marjana Brkić

Savetnik u Sektoru za međunarodnu saradnju, Centar za promociju nauke

Jovan Aleksić

Fizičar i IT inženjer, predavač, autor emisije „5 minuta za fiziku i astronomiju”, Mensa Srbije

Dr Ivan Anić

Profesor Srednje škole strukovnih studija za informacione tehnologije, autor takmičenja „Brainfinity”

Dr Dragica Pavlović Babić

Profesor na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta i Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koordinator OECD/PISA studije za Srbiju

Dr Biljana Šljukić Paunković

Profesor na Fakultetu za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, odsek za hemiju

Nina Stojanović

Direktor Centra za projekte Instituta za moderno obrazovanje, docent na Fakultetu savremenih umetnosti, arhitekta

Snežana Tošović

Nastavnica matematike u Osnovnoj školi „Tanasko Rajić” u Čačku, spoljni savetnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ambasador „Scientixa”, član Nacionalnog upravnog odbora – SonS

Dalibor Todorović

Član Nacionalnog upravnog odbora – SonS, nastavnik računarske grupe predmeta - Gimnazija 9.maj

Mladen Šljivović

Nastavnik fizike u Gimnaziji Zaječar, nosilac titule Najbolji edukator Srbije 2019, član Nacionalnog upravnog odbora – SonS

Saša Ivakić

Nastavnik informatike i računarstva u Savremenoj osnovnoj školi i gimnaziji u Beogradu, član Nacionalnog upravnog odbora – SonS

Tamara Mihajlović

Koordinator Udruženja „Živojin Mišić”

Prijavite se

Ljubitelji nauke, od 3 do 103, festival „Science on Stage” je bez vas kao elektrotehnika bez Nikole Tesle, nezamisliv. ⚡ Pridružite nam se 18. septembra u Savremenoj osnovnoj školi od 13:00.

Pridružite nam se na prvom festivalu „Science on Stage” u Srbiji 18. septembra u Savremenoj osnovnoj školi!

Polje je obavezno.
Polje je obavezno.
Polje je obavezno.
Odaberite jednu od ponuđenih opcija.
Polje je obavezno.
Polje je obavezno.